Maradjunk együtt! - házasság heti szolgálat a Nagyerdei Református Gyülekezetben - Debrecenben

  • 2022.02.19.

A Debrecen-nagyerdei református gyülekezetben jártunk a házasság hete alakalmából, s tettünk bizonyságot Arról, Akitől lehetséges az, hogy: "Maradjunk együtt!"

Egy nagyszerű találkozásban lehettünk együtt! Befogadó gyülekezet, közösség, precízség, lelkesedés, tűz - szavak, amelyek eszembe jutnak.
Köszönjük a felkérést, hálásak vagyunk az együttlétért.

Szolgálatunk visszahallgatható: itt. 

Szolgálatunkról megjelent a gyülekezet hírmondójában egy beszámoló: Ritter Nándor, a katolikus papból lett református lelkész (Kecskemét-Méntelek) és már említett felesége, a magyartanár végzettségű, coach-ként dolgozó Ida tartottak inspiráló előadást. Egymást harmonikusan kiegészítve tettekbizonyságot sajátos életútjukról, házasságukról, valamint beszéltek a tapasztalataik alapján végiggondolt, a nehézségek közepette is tartós, Isten által megáldott házasság gondozásának lehetőségéről.

A bizonyságtétel és a beszélgetés során nem csupán a Ritter házaspár életútjának, folyamatosan imádságban hordozott kapcsolatának eddig 26 éves gazdag története tárult fel előttünk. Hanem a kiváló példáik, a jól megválasztott metaforáik rendszerszerűen, pontokba szedve is láthatóvá tették számunkra az egyén és az Isten, a házaspár és az Isten, a család és az Isten kapcsolatának javítási módjait. De azt is, hogy az Úr kegyelme nélkül a mi erőnk véges, és a házasságokat is kizárólag Ő mentheti meg.

A teljes cikk elolvasható: itt, a Szivárvány újság 4,5. oldalán.

Felkérés előadásra és/vagy író-olvasó találkozóra: kapcsolat