Értékmozaik Műhely

Az Értékmozaik Műhely azért jött létre, hogy

  • segítsen a konfliktusos helyzeteinek rendezésében;
  • segítsen a házasságra és a szülői szerepre való felkészülésben;
  • segítsen elsajátítani azt a képességet, hogy hogyan érvényesítsük úgy saját érdekeinket, hogy közben a másikét tiszteletben tartjuk;
  • segítsen a szemléletmódváltásban;
  • erőt adjon a talpraálláshoz,
  • s hogy az önértékelési problémákkal, szorongásokkal küzdő megakadt életutakban segítsen harmóniát teremteni az egyénben s környezetében, az odavezető utat megtalálni, kísérni, mellette lenni.

Tapasztalom, hogy emberi kapcsolataink megromlásának két fontos, alapvető oka van:
1. A kommunikációs hézagok, félreértések;
2. A szubjektíven, emocionálisan értelmezett üzenetek, azaz nagyon egyszerűen: nem a fülünkkel, mégcsak nem is az elménkkel, hanem a szívünkkel hallunk.

Azaz: nagyon gyakran mást értünk egyéni alkatunk, szocializácónk, személyes megtapasztalásaink, sérüléseink, s ebből fakadó feltételezéseink miatt, mint amit a másik közölni szeretne.
Ha a félreértés, az elakadás nem kerül azonnal tisztázásra, akkor a probléma megoldatlanul lavinaszerűen halad előre, görgetve maga alatt minden kisebb-nagyobb tüskét.

Komplex az a terület, ami akadályozhatja az ember alapvető vágyát, a boldog , kiegyensúlyozott, harmonikus életet, a békés mindannapokat.
Sok esetben egyszerű a megoldás, de a recept sem hat önmagában: ki kell váltani.

Receptre írni nem tudjuk, de hogy könnyebben menjen a kommunikáció, a konfliktuskezelés, a szemléletmódváltás, megoldatlan kapcsolatainak feltárása, megoldása, tárt kapukkal, megértő, empatikus lelkülettel várja Önt az Értékmozaik Műhely:

* mediációra, amely segít az emberi kapcsolatok gyógyításában, nem enged teret a feleknek múltbeli sérelmeik emlegetésére, egymás hibáztatására; Tompítja és kezeli az indulatokat, így a beszélgetés kulturált keretei megtarthatók;

* tanácsadásra, ami nagy segítségére lehet azon feleknek, akiknek megoldhatatlannak tűnő problémái vannak, és az adott konfliktusban a másik érintett fél nem szeretne élni a mediáció lehetőségével;

* coachingra, ami egy olyan beszélgetéssorozat, amely a belső erőforrásokra építve segíti az ügyfelet (a coacheet) nehézségeinek, elakadásainak megoldásában oly módon, hogy a folyamatban a coachee életének szakértőjeként saját legjobb megoldásához jut el.

* a párkapcsolati klinikára, ahol házasságra készülő párokat készítek fel a házasságra, továbbá az elakadt, megfáradt párkapcsolatok újrakezdésében segítek.

* tréningekre, kurzusokra amelyek az elméleti képzés után vagy közben a megszerzett új információ gyakorlatban való megcselekvésére ösztönöznek;

* konferenciákra, amelyek nagyobb volumenű gyakran egész napos rendezvények. A konferencia egy nagyobb szabású összejövetel, amelyen jobbára közös érdeklődési körű résztvevők jelennek meg, abból a célból, hogy meghatározott témában bővítsék tudásukat és kicseréljék tapasztalataikat.

A kapcsolatbarát kommunikáció elsajátítására, konfliktuskezelésre, életvezetési (és egyéb)tanácsadásra, mediációra jöjjön Kecskemétre, a Értékmozaik Műhelybe!

Ismerje meg alaposabban az Értékmozaik Műhely kínálatát! Részletesebben olvashat az egyes területekről, s az aktuálisan indított vagy indítandó tréningekről, előadásokról a honlapomon: http://ritterida.hu/ !

Szeretettel várom:

Ritter Ida